Folosim cookie-uri pentru o experiență de utilizator mai bună și recomandăm să le accepți.

cancel

Este dificil de imaginat un atelier de service fără echipament de lipire sau echipament de măsurare. Cu toate acestea, instrumentele de reparare software pentru deblocare, reparare și intermitent sunt întotdeauna primele. Aceste instrumente vă permit să deblocați sau să aduceți din nou un dispozitiv la viață.

Să aruncăm o privire mai atentă.

Box

Ce este un box?

Un Box este un dispozitiv care vă permite să reparați un telefon cu o eroare software. Carcasele sunt unități metalice echipate cu indicatoare luminoase de alimentare și citire / scriere date și următoarele porturi:

  • USB IN - pentru a vă conecta la un computer;
  • CABLU DE SERVICII / SERVICII - pentru conectarea dispozitivelor printr-o interfață COM;
  • USB HUB - pentru a conecta alte dispozitive USB (de exemplu, unități flash, dongles), dar nu și pentru procedurile de deservire a telefonului;
  • JTAG - pentru conectarea dispozitivelor prin intermediul unei interfețe JTAG.

Ce este în interiorul cutiei?

De obicei, există un cititor de carduri pentru carduri inteligente și un port COM (UART). Un card inteligent servește pentru protecție împotriva utilizării neautorizate a software-ului și, dacă este necesar, poate identifica un dispozitiv pe serverul dezvoltatorului de software. Portul COM (UART) vă permite să conectați direct un telefon la box.


Cum să conectați corect la box?

După ce ați cumpărat o cutie nouă, de obicei veți găsi cutia în sine și un set de cabluri în pachet. Toate casetele sunt conectate la un computer folosind un cablu USB A-B (vezi imaginea de mai jos). Acesta este un cablu obișnuit, pe care o persoană obișnuită îl folosește aproape în fiecare zi când conectează un scaner, o imprimantă sau orice alt echipament de birou.

Un capăt al acestui cablu (Standard B) este conectat la un port cel mai adesea marcat ca USB IN, iar celălalt capăt (Standard A) este conectat direct la un port USB al PC-ului (cu excepția cazului în care se utilizează o interfață JTAG sau EMMC pentru conectare ).

Important! Nu folosiți hub-uri USB și cabluri de extensie pentru a conecta o cutie. În consecință, caseta poate funcționa incorect sau computerul poate să nu recunoască deloc dispozitivul conectat. De asemenea, este recomandat să nu folosiți porturi USB 3.0.

Un telefon este de obicei conectat la o cutie direct printr-un port COM (UART). Pintura UNI este cea mai frecvent utilizată pinout (configurația pinului UART) care vă permite să utilizați cabluri neoriginale. De exemplu, cablurile UART de la Octoplus Box pot fi utilizate cu Z3X Box, UMT Box, BST Dongle, Infinity Box și orice alte cutii cu pinul UNI.

Cum să alegi un box?

Cutiile pot fi împărțite în soluții finale utilizate pentru mai multe mărci și soluții specializate proiectate pentru dispozitivele anumitor producători sau pentru operațiuni specifice.

Soluții multiple:

Octoplus Pro Box, NCK Box, UMT Box și asa mai departe.

Soluții specializate pe branduri:

Z3X Samsung, Z3X Samsung + LG, Octoplus Samsung și asa mai departe.

Dacă veți lucra cu o interfață JTAG sau EMMC, veți avea nevoie de aceste boxuri:

Z3X Easy JTAG Box, Riff 2 Box, Medusa 2 Box

Dongle

Ce este un Dongle?

Un Dongle este o soluție mai compactă pentru întreținerea telefonului. În general, Dongles arată la fel ca unitățile flash obișnuite cu un conector USB și sunt utilizate ca cititoare de carduri pentru cardurile inteligente. La fel ca într-o casetă, cardul inteligent din interiorul unui dongle conține software care ajută la identificarea unui dispozitiv de pe serverul dezvoltatorului de software.


Cum să conectați un Dongle?

Dongle-urile pot fi conectate la o cutie sau la un computer printr-un port USB obișnuit pentru a adăuga funcții specifice sau software de actualizare.

Notă! Dacă lucrați cu un dongle, dar aveți nevoie și de o conexiune prin portul COM, puteți utiliza un box sau unul dintre aceste cabluri: ChimeraTool UART, Octoplus Dongle Micro UART Cable (bazat pe PL2303) și asa mai departe.

Cum să alegi un Dongle?

Dongle-ul poate fi împărțit în soluții ultime care acceptă o gamă largă de modele de telefoane populare și cele mai solicitate funcții și soluții specializate concepute pentru anumite dispozitive și operații.

Soluții multiple:

SigmaKey Dongle, NCK Dongle, UMT Dongle și asa mai departe.

Soluții specializate pe branduri:

Z3X Samsung Dongle, Octoplus FRP Dongle (resetare FRP)  și asa mai departe.

Smart Card

Structura cipurilor de card inteligent

Ce este un Smart Card?

Un card inteligent este utilizat pentru autentificarea achiziției și identificarea dispozitivului dvs. pe serverul dezvoltatorului. Pare o cartelă SIM obișnuită folosită la telefoanele mobile. Cardurile inteligente conțin date despre versiunea firmware-ului, firmware-ul în sine și alte informații speciale.

Important! Cardurile inteligente au un număr limitat de cicluri de înregistrare a datelor. De obicei, software-ul notifică un utilizator despre necesitatea actualizărilor. Prin urmare, nu actualizați niciodată cardul inteligent dacă nu este necesar. Cardul inteligent se poate bloca singur și, în consecință, nu veți mai putea folosi această smart card sau chiar cutia (depinde de designul dezvoltatorului). Dacă nu ați reușit să actualizați cardul inteligent când este necesar, vă rugăm să contactați asistența noastră tehnică.

Ce să alegi: un box sau un Dongle?

Aveți nevoie de un box dacă:

     *conexiunea prin portul COM este necesară;

    *recuperarea telefonului este posibilă doar cu ajutorul unei interfețe JTAG sau EMMC.

Ai nevoie de un dongle dacă:

     *vei lucra cu un telefon în condiții de lucru;
     *aveți nevoie pentru a debloca, a flash, a repara IMEI sau a elimina FRP;
     *PC-ul poate configura un telefon;
    *nu veți lucra cu hardware-ul telefonului.

În următoarea parte, veți afla despre posibile erori și defecțiuni care apar atunci când lucrați cu dongles și cutii, cauzele lor principale și cum să rezolvați aceste probleme.

Citiți partea a 2-a

    Produs adăugat la lista dorințelor
    Produs adăugat pentru a compara.